« înapoi      Articol postat Joi, 12 mai 2011

BICICLETA CA STIL DE VIAȚĂ!

img/articole/255_interior.jpgMersul pe bicicletă, o alternativă sănătoasă și ecologică la mijloacele de transport obișnuite. Pierdem zilnic, timp prețios, stând în mașină la volan, încolonați la semafor. Bucureșteanul modern trebuie să se strecoare, zi de zi, prin aglomerație. Fie că alege să-și folosească autoturismul, fie că alege să circule cu autobuzul, tramvaiul sau troleibuzul, timpul petrecut în trafic este mult prea mare. Există o alternativă sănătoasă și ecologică, pe care din ce în ce mai mulți o aleg: BICICLETA. Acum există în întreaga lume aproximativ un billion de biciclete, de două ori mai mult decât numărul de automobile. Acestea sunt principalul mijloc de transport în multe zone ale lumii. Bicicleta a devenit și un popular instrument de recreere și a fost adaptat pentru diferite utilizări cum ar fi: jucărie pentru copii, fitness pentru adulți, pentru servicii de curierat, pentru curse de biciclete sau chiar ca mijloc de transport utilizat de poliție sau armată.

Știm cu toții că mersul pe bicicletă este benefic pentru sănătate, tonifică mușchii și articulațiile, ajută la arderea caloriilor, îmbunătățește rezistența la efort a corpului, totodată crește rezistența la stres, îmbunătățește memoria și puterea de concentrare. Un studiu arată că mișcarea descrește nivelul de furie, anxietate, depresie ori dureri de cap.

BIKE TO WORK

Recent, câteva orașe europene au implementat cu succes un program cunoscut sub denumirea de “Biciclete comunitare” sau bike-sharing prin intermediul căruia sunt folosite în comun biciclete de către orice doritor. Aceste inițiative completează sistemul de transport public local și oferă o alternativă la transportul motorizat ajutând la reducerea ambuteiajelor și a poluării. În Europa și în mod special în Olanda și în anumite părți ale Germaniei și Danemarcei folosirea în comun a bicicletelor este ceva foarte obișnuit. Pentru un oraș aglomerat cum este Bucureștiul, bicicleta devine cel mai eficient mijloc de deplasare. Odată cu apariția pistelor de biciclete, Bucureștiul a intrat în rândul capitalelor europene, unde mersul pe bicicletă este înlesnit datorită acestor zone marcate special pentru utilizatorii de biciclete. Pentru că din ce în ce mai mulți oameni încep să folosească bicicleta ca mijloc de deplasare la serviciu, producătorii de biciclete au creat modele speciale pentru oamenii îmbrăcați elegant sau business. Aceste biciclete sunt utilizate strict în mediul urban, de aceea majoritatea nu au suspensii, cauciucurile sunt subțiri și au roțile mari, pentru un randament mai mare la pedalat. Pentru protecția hainelor acestea sunt prevăzute cu apărători de apă sau noroi. Poziția în șa este comodă, spatele este drept, pedalarea este mult mai relaxantă decât la bicicletele Mountain Bike unde se stă aplecat spre față. Cu ajutorul bicicletei vă veți strecura în traficul aglomerat ocolind arterele principale, folosind străduțele ocolitoare.

BICICLETE PENTRU FETE

Majoritatea femeilor nu cunosc faptul că există biciclete create special pentru ele, comode, elegante, cu portbagaj și coș pentru bagaje. Bicicletele pentru femei sunt realizate exclusiv pentru anatomia femeii, astfel încât pedalatul să se realizeze cu ușurință, poziția corpului să fie una sănătoasă și să fie o reală plăcere plimbarea cu bicicleta. Pentru femei au fost create biciclete cu cadrul lăsat cât mai jos, astfel ca încălecatul și descălecatul bicicletei, să nu fie o problemă. Deasemenea, bicicletele pentru femei sunt mai scurte și mai joase, perfecte pentru înălțimea lor. În ceea ce privește vestimentația, bicicleta poate fi folosită și de o femeie îmbrăcată în fustă. Trebuie doar să alegi o fustă potrivit de lungă ca să nu se ridice în timp ce pedalezi. Cele mai potrivite sunt fustele evazate în formă de A, fustele cloș, până la genunchi, care acum chiar sunt la modă. Doamnelor, bicicleta este, comodă, elegantă și utilă, și o puteți folosi ca mijloc de transport, agrement și chiar și la cumpărături!

BICICLETA PLIABILĂ PENTRU ORAȘ

O bicicletă modernă, energică și practică, așa am putea-o caracteriza. Bicicleta pliabilă este soluția ideală de transport individual, comod și rapid în mediul urban modern. Bicicleta se pliază și depliază în maxim 1 minut și este perfectă pentru combinarea mersului pe bicicletă cu transportul urban. Oricând dorești să te urci într-un troleibuz, metrou sau tramvai poți plia bicicleta și o poți transporta ușor și elegant, fără să deranjezi ceilalți călători.
Dimensiunea redusă îți permite acest lucru, deasemenea și greutatea, care este în jur de 12 kg.

Pleci în vacanță? Poți oricând să iei bicicleta pliabilă cu tine, fără să fii nevoit să montezi un dispozitiv de fixare pe capota autoturismului. Aceasta intră perfect în portbagajul mașinii, alături de alte bagaje. Ca și spațiu de depozitare, nu-ți face griji, intră fără probleme în debara, sub o masă, sau ascunsă după șifonierul din dormitor. Urcatul pe scări cu bicicleta în spate nu mai este de actualitate, pliabila încape în lift și mai rămâne loc și pentru alte bagaje. Dacă te gândești să achiziționezi o bicicletă îți recomandăm să vizitezi unul dintre magazinele specializate în vânzarea acestora. Vei fi astfel sigur că vei alege CEA MAI POTRIVITĂ BICICLETĂ PENTRU TINE, și că vei primi cea mai bună consiliere în achiziționarea uneia.
Fii primul care afla despre oferte speciale
si aboneaza-tela newsletterul nostru.

Domenii de interes

Casa & Birou

Gradina

Sisteme de securitate

Electronice & Electrocasnice

Auto & Moto

   Turism

   Sport

   Fashion

   Alte categorii


         img/banere/117.gif
          
          
          

         www.curs-valutar.ro

         www.best-tires.ro

         www.anvelopeiarna.com